• banner 1
  • banner 2
  • banner 3

Inhoud

Op de subpagina's vindt u de volgende informatie:

 

Fiscale regelingen

Fiscale mogelijkheden

Belangrijke voorwaarde om op korte termijn een fiscaal voordeel te kunnen behalen, is dat er sprake moet zijn van fiscale winst uit de onderneming. Sinds 1 januari 2016 zijn de fiscale mogelijkheden bij investering in asbestsanering echter beperkt. Zo is het niet langer mogelijk om gebruik te maken van de regelingen MIA en Vamil. 


Onderstaande fiscale regelingen zijn nog wel van kracht:

 

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Wanneer u besluit om uw asbestdaken te vervangen door zonnepanelen of te investeren in verbeterde isolatie van uw gebouw, kunt u gebruikmaken van de regeling EIA. Met de EIA kunt u sinds 1 januari 2017 55,5% van de investeringskosten van zonnepanelen of isolatie aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.
Lees verder

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

De kosten van de asbestsanering en de nieuwe dakbedekking kunnen worden aangemerkt als investering. Op een investering mag u afschrijven en is de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) van maximaal 28% van toepassing. Het investeringsbedrag moet tussen € 2.301 en € 312.176 liggen (2017). De KIA is een percentage van al uw investeringen in een boekjaar. De hoogte hangt af van het geïnvesteerde bedrag. De KIA geldt voor zowel asbestsanering als voor isolatie en/of plaatsing van zonnepanelen.
Lees verder