• banner 1
  • banner 2
  • banner 3

Vraagbundeling asbest saneren

AgroAsbestveilig stimuleert om in gezamenlijkheid asbest(daken) te verwijderen en deze te vervangen door nieuwe daken. Al dan niet met zonnepanelen. LTO Noord en ZLTO bieden hun afdelingen ondersteuning bij interessepeiling onder leden, opvragen van verschillende prijsopgaven voor asbestinventarisatie, asbestsanering, nieuwe dakplaten met eventueel zonnepanelen en de selectie van betrouwbare en gecertificeerde partijen. 

 

Hiernaast vindt u waar er al van deze trajecten plaatsvinden. En hieronder vindt u meer informatie over de diverse trajecten. 

Locaties collectieve trajecten

Zonnepanelen

Het project "Collectieve Inkoop Zonnepanelen voor agrarische bedrijfsgebouwen" koopt grootschalig zonnepanelen in voor LTO leden. De investering per zonnepaneel is hierdoor lager. Klik hier voor meer informatie

Prijsvoordeel

LTO Ledenvoordeel ondersteunt LTO-leden door prijsafspraken te maken met leveranciers voor de asbest-inventarisatie, nieuwe golfplaten en Kingspan dakplaten. Meer informatie bij LTO Ledenvoordeel.

Trajecten Vraagbundeling asbest saneren


Noord-Holland

De LTO Noord-afdelingen in Noord-Holland hebben samen met Projecten LTO Noord het initiatief genomen om collectief asbest te saneren en nieuwe daken te plaatsen. Door deze collectieve aanpak zijn gunstige prijsafspraken gemaakt met goede uitvoeringsvoorwaarden. Hier is een offertetraject bij verschillende aannemers/asbestsaneerders aan vooraf gegaan. Man&Mach heeft de opdracht gekregen. Klik hier voor meer informatie over vraagbundeling Noord-Holland.

Brabant, Zeeland, Gelderland-Zuid

Op veel plekken in het ZLTO-werkgebied zijn afdelingen aan de slag gegaan met collectieve asbestsanering, om zo asbest goedkoop, snel en makkelijk te saneren. Daarbij werkt ze ook met andere partijen samen. In de afdelingen in Zeeland, West-Brabant, Midden-Brabant, Noordoost-Brabant, Altena-Biesbosch, Zuidoost-Brabant en Gelderland-Zuid vinden collectieve trajecten plaats. Heeft u als ZLTO lid interesse om deel te nemen aan een collectieve asbestsanering, al dan niet samen met renovatie van uw dak en/of plaatsen van zonnepanelen? Meld u zich dan hier aan. Niet leden kunnen ook meedoen tegen betaling van een instaptarief. 

Limburg

Voor informatie omtrent asbestsanering in Limburg kunt u contact opnemen met Pieter Stox, projectcoördinator asbestsanering bij Arvalis, bereikbaar via telefoonnummer 06-51588910 of mail pstox@arvalis.nl. Arvalis kan het gehele traject voor u begeleiden op onafhankelijke basis. 
Klik hier voor meer informatie.

Groningen

In Noord Groningen zijn de volgende afdelingen van LTO-Noord betrokken: Het Hogeland, Fivelingo, De Marne, Winsum, Bedum/Ten Boer, Zuidelijk Westenkwartier, Zuidhorn, Oldambt, Slochteren, Oude Veenkoloniën, Kanaalstreek en Westerwolde. Klik hier voor meer informatie over vraagbundeling Groningen.

Drenthe

In Drenthe zijn er een aantal afdelingen binnen de Drentse Veenkoloniën bij dit project betrokken. Het gaat om de afdelingen Haren/Tynaarlo, Aa en Hunze/Assen, Borger/Odoorn, Emmen-Oost en, Schoonebeek en Coevorden/ Emmen West. Er wordt momenteel nog gekeken of dit ook verder in de provincie zal worden opgepakt. Klik hier voor meer informatie over vraagbundeling Drenthe.

Friesland

De LTO Noord-afdelingen in Friesland hebben samen met Projecten LTO Noord het initiatief genomen om collectief asbest te saneren en nieuwe daken te plaatsen met eventueel zonnepanelen. Door deze collectieve aanpak zijn gunstige prijsafspraken gemaakt met goede uitvoeringsvoorwaarden. Klik hier voor meer informatie over vraagbundeling Friesland.